TRABZON / HAYRAT - Hayrat Borsa İstanbul Ortaokulu

TARIHCE

TARİHÇEMİZ

Okulumuz 1933 yılında vatandaş-devlet işbirliği ile (şuan ki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bulunduğu taş bina) Hayrat Merkez İlkokulu olarak. Eğitim - Öğretime başlamıştır. Bina tamamen kesme taştan yapılmış olup, tavandan tabana ahşaptı. İlk yıllarda alt kat onarmışız iken daha sonra çevrenin tek okulu olması nedeniyle alt kat da onarılarak on derslikli okul haline getirilmiştir. 1979 yılına kadar da bir dönem alt kat Ortaokul olarak da hizmet vermiştir.

Hayrat Merkez İlkokulu olarak eğitim ve öğretimine devam ederken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 1991/1992 eğitim- öğretim yılında okul binasının dört duvarı kalmak üzere yıkılıp yeniden tavan taban betonarme olarak yapılarak 1992/1993 yılında tekrar Eğitim Öğretime başlamıştır. Tekrar bir yıl sonra kalorifer tesisatı yaptırılmıştır. Okulumuz 2003 yılında bir kaza sonucu sadece çatı kısmında yangın çıkmış, çatı kısmı tamamen yanmıştır.

1997 yılından itibaren kesintisiz sekiz yıllık eğitime geçildikten sonra Hayrat Merkez İlköğretim Okulu olarak taşıma merkezi okulu olup, kapatılan okul öğrencilerini 12 adet servisle taşıyarak eğitim ve öğretimine devam ederken, 2006-2007 Eğitim ve Öğretim yılında İMKB´nin katkılarıyla Sağlık Ocağı yanında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce kamulaştırılan 17 dönümlük arsaya yapılan Yatılı Bölge Okulu haline dönüştürülmüştür. 24.06.2006 tarihli Valilik Oluru ile Hayrat İMKB PİO olarak açılmış olup daha sonra PİO´lar kapatılıp 09.06.2006 tarihli Bakanlık Onayı ile adı Hayrat İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (Hayrat İMKB YİBO) adını almıştır. Bu tarihten itibaren taşıma sistemi kaldırılarak, öğrencilerin pansiyon bölümü açılmıştır. Daha sonra Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun, 11 Nisan 2012´de "İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" adıyla Resmi Gazete ´de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlayan kanundaki değişikliklerle 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim yerine 12 yıllık zorunlu kademeli eğitime geçildi.2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren okulumuz Hayrat İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu adıyla eğitimine devamişir. 14.10.2021 Tarhinde Pansiyonumuz kapayılarak Okulumuz Hayrat Borsa İstanbul Ortaoklu olarak eğitime devam etmektdir.

Yayın: 27.03.2024 - Güncelleme: 27.03.2024 00:47 - Görüntülenme: 10